Főoldal / Kelt tészták / Padlizsánkrémes pogácsa

Padlizsánkrémes pogácsa

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Padlizsánkrémes pogácsa

Padlizsán krémes pogácsa

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 3 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál só
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg padlizsánkrém,(már előre megsült két közepes padlizsán)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 0,5 fokhagymapor
  • 3 csípet gyömbér
  • 1 tk. majoranna
  • 0,5 mk. bors
  • só ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Előszór a padlizsán krémet a hozzávalókkal, jól elkeverjük,félre tesszük.

A lisztet mély tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk a sót, cukrot, padlizsánkrémet, a langyos tejet, majd a zsírt,és a 2 tojást. Az egészet jól össze dolgozzuk,és lisztezett gyúródeszkára borítjuk.

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és mint a kalácsot fel csavarjuk, kissé meglapítjuk,és még egyszer össze hajtjuk.

Ezután lisztezett gyúródeszkán 20-percet kelesztjük.

Ha meg kelt, két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

Egy 39×36 cm-es, és egy 18×25 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de nem szorosan, hogy elférjenek a kelésnél.

A maradék 1-tojást kissé felverjük, megkenjük vele a pogácsák tetejét, és így hagyjuk még párpercet kelni.

Előmelegített sütőben 250 fokon 30-perc alatt készre sütjük.

Tipp / megjegyzés:
A padlizsánt jóval előtte süssük meg és fűszerezzük,így míg a tésztát össze dolgozzuk addig langyosra hűl.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére