Főoldal / Tészta ételek / Kelkáposztás baconös sajtos tészta

Kelkáposztás baconös sajtos tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelkáposztás baconös sajtos tészta

Kelkáposztás baconös sajtos tészta

Hozzávalók:

  • 10-15 dkg tészta
  • 10 dkg bacon
  • 1 db lila hagyma
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 5 dkg fenyőmag(el is hagyható)
  • 1 cs mozzarella
  • 5 dkg gouda sajt
  • őrölt bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A bacont és a lila hagymát apróra felkockázni, a kelkáposztát ízlés szerinti felvágni, de ne legyen túl apró.

Egy serpenyőbe elkezdeni zsírjára sütni a bacont, majd amikor már kezd színt kapni, hozzáadni a fenyőmagot és tovább pirítani.(szép aranybarna legyen)
Ezután hozzáadni az apróra felvágott hagymát, majd pár percig együtt pirítani tovább.

Végül beletenni a felvágott kelkáposztát, ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal, és alaposan összekeverni.

Pár percig tovább párolni, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd egy pici vizet aláöntve puhára párolni. (éppen csak egy pici vizet kell aláönteni, és addig főzni, még a víz teljesen elpárolog)

Ezután belecsipkedni a mozzarellát, és belereszelni a sajtot, majd összemelegíteni hogy a sajt szépen a káposzta és a bacon közé olvadjon.(ha szükséges, még utána fűszerezni)

Közben a tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni és rögtön a sajtos-baconös káposztára tenni. Alacsony hőfokon, óvatosan összekeverni, és összemelegíteni.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészült tésztát rögtön tányérra szedni, majd reszelt sajttal megszórva tálalni.

Kelkáposztás baconös sajtos tészta 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére