Főoldal / Desszertek / Holdacska

Holdacska

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Holdacska

Holdacska

Hozzávalók:

  • 25 deka vaj
  • 4 egész tojás
  • 22 deka cukor
  • 2 bio citrom leve és reszelt héja
  • 30 deka liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 kanál tej
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojást, a vajat, és a cukrot keverőtálba teszem és géppel habosra kikeverem.Közben hozzáadom a citromok levét, majd a tejet. Végül a sütőporos lisztet és a citrom reszelt héját.

24×22-es sütőpapiros sütőtepsibe simítom, és 160-170 fokra előmelegített sütőben megsütöm. (tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült e)
Amikor kisült, és kicsit meghűlt, holdacskákat szaggattam belőle, és porcukorral meghintve tálaltam.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére