Főoldal / Desszertek / Csodapalacsinta torta

Csodapalacsinta torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csodapalacsinta torta

Csodapalacsinta

Hozzávalók:

  • 14 darab kakaós töltött palacsinta
  • 1 kis csomag babapiskóta
  • 1 deci tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 4 deci tej
  • 2 kanál cukor
  • 1 cs. csokis puding
  • 2 kanál cukor
  • 4 deci tej
  • 20 deka eper
  • 2 deci tejszín
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük a tejben megforgatott babapiskótákkal.
A vaníliás pudingot a tejben 4 evőkanál cukorral megfőzzük, majd egyenletesen rákenjük a babapiskótára.

A már megsült megtöltött feltekert palacsintákat a vaníliás pudingra rárakjuk. Úgy, hogy a palacsinták kb. 2 centis végeit levágjuk. A palacsintákat a tortaforma külső szélétől kezdve kör alakba rakjuk szorosan egymás mellé körbe -körbe.

Megfőzzük a csokoládés pudingot is a tejjel és a cukorral, majd a palacsintákra simítjuk.
A csokis pudingra egy sor karikákra szeletelt epret rakunk.

A tejszínt a habfixálóval és 3 deka porcukorral habbá verjük, és a kihűlt puding tetejére simítjuk. A tetejét apró darabokra vágott eperrel díszítjük.
3-4 órára a hűtőbe tesszük ekkor már lekapcsolhatjuk a formát róla, de előtte késsel a torta szélét körbevágjuk, hogy könnyen lejöjjön róla a forma.

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, sőt a palacsinta tölteléke is ízlés szerint variálható.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére