Csodapalacsinta torta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük a tejben megforgatott babapiskótákkal.
A vaníliás pudingot a tejben 4 evőkanál cukorral megfőzzük, majd egyenletesen rákenjük a babapiskótára.
A már megsült megtöltött feltekert palacsintákat a vaníliás pudingra rárakjuk. Úgy, hogy a palacsinták kb. 2 centis végeit levágjuk. A palacsintákat a tortaforma külső szélétől kezdve kör alakba rakjuk szorosan egymás mellé körbe -körbe.
Megfőzzük a csokoládés pudingot is a tejjel és a cukorral, majd a palacsintákra simítjuk.
A csokis pudingra egy sor karikákra szeletelt epret rakunk.
A tejszínt a habfixálóval és 3 deka porcukorral habbá verjük, és a kihűlt puding tetejére simítjuk. A tetejét apró darabokra vágott eperrel díszítjük.
3-4 órára a hűtőbe tesszük ekkor már lekapcsolhatjuk a formát róla, de előtte késsel a torta szélét körbevágjuk, hogy könnyen lejöjjön róla a forma.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető, sőt a palacsinta tölteléke is ízlés szerint variálható.