Főoldal / Desszertek / Túrós bukta

Túrós bukta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrós bukta

Túrós bukta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. élesztő felfuttatva
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 ek. olaj
  • reszelt citromhéj
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 3 ek. cukor

A töltelékhez:

  • 1/4 kg túró
  • 1 egész tojás
  • 3 ek. porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek. tejföl
  • mazsola

A lekenéshez:

  • 1 tojássárgája
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit a mazsola kivételével egy tálba tesszük, és összekeverjük. végül belekeverjük a mazsolát is, és félretesszük.

Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,és a robotgép dagasztó karjával addig verjük míg elválik az edény falától. Ekkor letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelesztjük.

Ha a duplájára megkelt, lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Téglalapokat vágunk belőle, és egy kiskanál segítségével halmokat rakunk a közepükre. Ráhajtjuk a tészta két oldalát, majd a hajtással lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

A tetejüket lekenjük a felvert tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük őket. A megsült túrós bukta tetejét porcukorral megszórjuk.

Tipp / megjegyzés:
Aki szereti tehet bele pudingot, mogyorókrémet, csoki krémet, vagy bármilyen ízű lekvárt is.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére