Főoldal / Desszertek / Kókuszos kinder pingui szelet – paleo

Kókuszos kinder pingui szelet – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kókuszos kinder pingui szelet – paleo

Kókuszos kinder pingui szelet - paleo

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 egész tojás
  • 4 ek. eritrit (por alakú)
  • 2 ek. víz
  • 5 dkg darált mandula
  • 5 dkg tápióka keményítő
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 tk. sütőpor (glutén- és foszfátmentes)
  • csipet só
  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj

A krémhez:

  • 2,5 dl kókusztej (más paleo tej is jó)
  • 1 csapott tk. szentjánoskenyérmagliszt (vagy konjac liszt)
  • 8 dkg eritrit (por alakú)
  • 1 rúd vanília magjai
  • 4 lap zselatin
  • 10 dkg kókuszreszelék apróra darálva
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • fél citrom leve (kisebb citrom fele)
  • 2 dl kókuszkrém behűtve

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
  • 2 ek. kókuszolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az egész tojásokat az édesítővel és a vízzel együtt verjük krémes habbá, amíg a térfogata többszörösére nem nő és kifehéredik a színe, ez körülbelül 10-12 percig tart.

A száraz hozzávalókat vegyítsük el és forgassuk bele a tojáskrémbe. A végén az olvasztott olajat is csurgassuk bele az edény oldaláról és lazán keverjük el.

Egy kb. 38×38 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk el benne a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15-18 percig. Ha a teteje picit felpúposodik, sütés után óvatosan nyomkodjuk le. Fordítsuk egy tiszta sütőpapírra a megsült piskótát, hűtsük ki, majd középen vágjuk ketté.

A krémhez a tejet keverjük csomómentesre a szentjánoskenyérmagliszttel (konjac lisztet is használhatsz) és az édesítővel, majd kevergetés közben lassú tűzön sűrítsük be.

A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe pár percre, majd szűrjük le és keverjük bele a forró krémbe. Hagyjuk kihűlni, de ne dermedjen meg teljesen.

A behűtött kókuszkrémet verjük fel, amennyire tudjuk. A hűtés segít, hogy jobban felverődjön. Keverjük bele a citromlevet, a citromhéjat és vanília magokat, majd forgassuk össze a kihűlt krémmel és a kókuszreszelékkel. Kóstoljuk meg és ízlés szerint még adhatunk hozzá édesítőt vagy citromlevet.

Kenjük a krémet az alsó lapra úgy, hogy a szélein hagyjunk ki egy kb. 1 centis részt, így, ha rányomjuk a felső lapot, nem fog kifolyni a krém az oldalán. Tegyük rá a másik lapot, óvatosan nyomogassuk rá, hogy egyenletes legyen.

A csokit az olajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel és vonjuk be vele a sütemény tetejét.

A tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel vagy csokireszelékkel is. Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd forró vízbe mártott, szárazra törölt éles késsel vágjuk szeletekre vagy kockákra.

Ha nagy a család, garantáltan nem marad egy morzsa sem.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére