Főoldal / Desszertek / Mogyorós borzaska

Mogyorós borzaska

Mogyorós borzaska

Mogyorós borzacska

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 80 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 40 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • 4 ek méz
  • 1,5 dl tej
  • 4 kanál nutella
  • 10 dkg durvára tört mogyoró

Az öntethez:

  • 40 dkg margarin
  • 30 dkg cukor
  • 6 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl tej
  • 10 ml rumaroma (vagy sütőrum ízlés szerint)

A hempergetéshez:

  • 30 dkg durvára tört mogyoró
  • olaj

A tetejére:

  • 1 csomag marcipán ízű cukor máz
  • egész szem mogyorók
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. Majd a tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (30×20 -es tepsi) simítjuk a  tészta masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha aranybarna a teteje.
Ha a tészta megsült, hagyjuk kihűlni. Majd kiborítjuk a tepsiből, és egyforma méretű kockákra vágjuk.

Az öntet hozzávalóit felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

A kockára vágott tésztát, egyesével az öntetbe mártjuk (villára szúrva, és csak egy pillanatra). A megmártott sütikockákat, egymás mellé sorakoztatjuk egy tálcára.

A durvára tört mogyorót pici olajon, kb. 2 perc alatt megpirítjuk. Minden kocka süteményt megforgatunk a pirított mogyoróban.

Elkészítjük a cukormázat, majd bevonjuk vele a süteményünk tetejét.
2 órára hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.


Szólj hozzá!

A lap tetejére