Főoldal / Kelt tészták / Fahéjas, cukros kalács pudinggal töltve

Fahéjas, cukros kalács pudinggal töltve

Fahéjas, cukros kalács pudinggal töltve

Fahéjas, cukros kalács pudinggal töltve

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk. só
  • 3 ek. cukor
  • 1 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 3 dl langyos tej
  • 6 dkg puha vaj
  • 3 dkg friss élesztő

A töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dkg vaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Ebből az adagból 12 db lesz.)

A töltelékhez a pudingot megfőzzük a tejjel és a cukorral. Majd a tűzről lehúzva még melegen belekeverjük az 5 dkg vajat, és hűlni hagyjuk.

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig állni hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép) táljába mérjük a többi hozzávalót, végül hozzáadjuk az élesztős tejet is. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük és hat-hat egyenlő részre osztjuk. A darabokat óvatosan gombóc formára igazítjuk, majd egyesével hosszú csíkot nyújtunk belőlük.

Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd megtöltjük a kihűlt pudingos töltelékkel, és a másik végétől kezdve feltekerjük. A megformázott tésztákat sütőpapíros tepsire fektetjük.
Konyharuhával letakarva langyos helyen 40-45 percet pihentetjük. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megkelt kifliket 12-15 perc alatt pirosra sütjük.

Míg sülnek, megolvasztunk két evőkanál vajat és elkeverünk öt evőkanál cukrot egy evőkanál fahéjjal. A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban. Rácsra tesszük hűlni őket.

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére