Főoldal / Desszertek / Meggyes habos szelet

Meggyes habos szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes habos szelet

Meggyes habos szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • pár csepp csokis meggyaroma

A tetejére:

  • 2 dl növényi tejszín
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A masszát kétfelé osztjuk, és a felébe kakaóport keverünk. A kakaós és a sima masszát felváltva, egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük.

A krémhez a meggybefőtt levét leszűrjük, de ha nincs 6 dl, akkor vízzel pótoljuk és kikeverjük a pudingporral és a kristálycukorral. Felfőzzük, belekeverjük az aromát, és kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal simára elkeverjük.

A krém felét rákenjük a kihűlt tésztára, majd megszórjuk a kimagozott meggyel, és rákenjük a krém másik felét is. A tetejét bevonjuk a felvert tejszínhabbal, és pár órára hűtőbe tesszük.

Kockákra vágva kínáljuk.

Meggyes habos szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére