Gyümölcsös sajttorta
Hozzávalók:Az alaphoz:
A krémhez:
A rétegezéshez:
|
|
Elkészítés:
A recept egy db 18 cm-es formához való.
A kekszet összemorzsoljuk, majd elkeverjük a felolvasztott margarinnal,, majd a sütőpapírral bélelt 20cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.
A mascarponet a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vaníliás cukorra simára keverjük.
A tejfölt egy kicsi lábosba öntjük, hozzáadjuk a zselatint, és alacsony lángon melegítjük folyamatosan kevergetve, míg a zselatin feloldódik.
A langyos tejfölös keveréket apránként a mascarpones krémhez adjuk.
A felét a kekszes alapra öntjük, majd megpakoljuk a gyümölcsökkel, és ráborítjuk a maradék krémet.
Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Tálaláskor a tetejét gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal és a vízgőz felett megolvazstott olvasztott csokoládéval díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.