Főoldal / Torták / Gyümölcsös sajttorta

Gyümölcsös sajttorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös sajttorta

Gyümölcsös sajttorta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg kakaós ízű keksz
  • 5 dkg margarin

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek zselatin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Fél citrom leve és reszelt héja

A rétegezéshez:

  • Eper, szeder, málna, őszibarack… ízlés szerint
  • 10 dkg csokoládé
  • Eper, szeder, málna, őszibarack… ízlés szerint
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A recept egy db 18 cm-es formához való.

A kekszet összemorzsoljuk, majd elkeverjük a felolvasztott margarinnal,, majd a sütőpapírral bélelt 20cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk.

A mascarponet a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és a vaníliás cukorra simára keverjük.
A tejfölt egy kicsi lábosba öntjük, hozzáadjuk a zselatint, és alacsony lángon melegítjük folyamatosan kevergetve, míg a zselatin feloldódik.
A langyos tejfölös keveréket apránként a mascarpones krémhez adjuk.

A felét a kekszes alapra öntjük, majd megpakoljuk a gyümölcsökkel, és ráborítjuk a maradék krémet.
Hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.

Tálaláskor a tetejét gyümölcsökkel, gyümölcsszósszal és a vízgőz felett megolvazstott olvasztott csokoládéval díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Gyümölcsös sajttorta 5.00/5 (1 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére