Főoldal / Reform ételek / 6 magvas teljeskiőrlésű rozskenyér

6 magvas teljeskiőrlésű rozskenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

6 magvas teljeskiőrlésű rozskenyér

6 magvas teljeskiőrlésű rozskenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg rozsos öregtészta
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 tk. só
  • 30 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 15 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt
  • 5 dkg zabkorpa
  • 20 dkg magkeverék (szezámmag, fekete szezámmag, lenmag, tökmag, napraforgómag, darabos mandula, + zabpehely) fél deci vízzel elkeverve
  • 2 dkg élesztő
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Az öregtésztát 2 órával a használat előtt kivesszük a hűtőből. A magvakat pedig elkeverjük kb. fél deci langyos vízzel és hagyjuk állni.

A kenyérsütő üstjébe minden hozzávalót bepakolunk a magvak kivételével, és bedagasztjuk a tésztát. A magvakat, csak a dagasztás végén adjuk hozzá. Ha szükséges,lehet még lisztet hozzáadni, a tészta egyébként igen ragadós. A bedagasztott tésztát lisztezett kelesztőtálban letakarva másfél óráig kelesztjük.

Megformázhatjuk egy kenyérnek is, de készíthetjük ketté osztva kenyérformában is.

Letakarva még egyszer megkelesztjük. (kb. 1 órát) A tetejét éles késsel bevagdossuk, majd 220 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha egy nagyobb kenyeret készítünk, akkor 40-45 perc kell neki.

Rácson hagyjuk hűlni, majd szeleteljük. Kívül ropogós, de belül puha kenyér lett és nagyon ízletes.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a kelesztés idejét nem tartalmazza.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére