Főoldal / Levesek / Zabpelyhes zöldborsókrémleves

Zabpelyhes zöldborsókrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpelyhes zöldborsókrémleves

Zabpejhes zöldborsókrémleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dl zöldségleves
  • 2,5 dl tej
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Fazékban felmelegítünk 2 evőkanál olajat, majd 20 dkg zöldborsót gyorsan megpirítunk rajta. A zabpelyhet hozzáadjuk , és ráöntjük a zöldséglevest. Kb. 15 percig főzzük, (amíg a borsó meg nem puhul)

Összeturmixoljuk a levest, majd hozzáadjuk a tejet.

Beleszórjuk a maradék borsót, és állandó kevergetés mellett, kb. 10 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük és kevés zabpehellyel meghintve tálaljuk.

Értékeld a receptet

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére