Főoldal / Desszertek / Paleo fűszeres almás panna cotta

Paleo fűszeres almás panna cotta

Paleo fűszeres almás panna cotta

Paleo fűszeres almás panna cotta1

Hozzávalók:

  • 4 dl kókuszkrém
  • 4 dl kókusztej
  • 8 dkg eritrit
  • 1 rúd vanília
  • 5 lapzselatin
  • 1 darabka fahéj

Az alma kompóthoz:

  • 6 db. alma hámozva, apróra vágva
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 3 ek. méz
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. kardamom
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • csipet őrölt bors
  • 2-3 db. csillagánizs
  • (lehet mézeskalács fűszerkeveréket is használni)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kókusztejet és a kókuszkrémet egy fazékba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliarudat és a kikapart magjait, majd melegíteni kezdjük. Beleteszünk egy pici darabka fahéjat és az édesítőt.

A lapzselatinokat vízbe áztatjuk. Amikor a tej forró, levesszük a tűzről, kihalásszuk belőle a vaníliarudat és a fahéj darabot, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatinlapokat.

Hagyjuk hűlni, mert üvegpoharakba töltjük és forrón nem lehet. Addig elkészítjük az almakompótot.

Az almákat meghámozzuk, apróra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, majd a citromhéjjal, a fűszerekkel és a mézzel együtt egy edényben a tűzhelyre tesszük. Addig pároljuk, amíg kicsit megpuhul. Nem kell hozzá sok idő, az alma gyorsan megpuhul, csak pár perc az egész.

A langyosra hűlt panna cottát poharakba adagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A megdermedt panna cottára kanalazzuk a fűszeres hideg kompótot és már kanalazhatjuk is.

Nekünk ízlett, próbáljátok ki ti is.

Szólj hozzá!

A lap tetejére