Főoldal / Torták / Gyümölcstorta kivivel

Gyümölcstorta kivivel

FavoriteLoadingElmentem!

 Gyümölcstorta kivivel

Gyümölcstorta kivivel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 3 ek. forró víz
  • 3 ek. olaj
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 ek. cukor

A tetejére:

  • 8-10 db kivi
  • 1 ek. étkezési zselatin
  • 1/2 dl víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az egész tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a forró vizet,és az olajat.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszába szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A gyümölcstortaformát (jelen esetben tortaformát) kivajazzuk, kilisztezzük és belesimítjuk a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kivesszük a formából és teljesen kihűtjük.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre felfőzzük.
Ha gyümölcstorta formát használtunk, akkor a pudingot a torta mélyedésébe halmozzuk és hidegre tesszük amíg megdermed.

A tortalapot ha sima tortaformát használtunk, egyel nagyobb kapcsos formába tesszük, és ráöntjük a vaníliás pudingot úgy, hogy körben a piskóta mellé is kerüljön belőle. Így körbeveszi a tortalapot és nem fog könnyen kiszáradni.
Hidegre/hűtőbe tesszük minimum1 órára, hogy a puding megdermedjen.

Kivesszük a tortát a hűtőből és tetszés szerint feldíszítjük a felszeletelt kivivel.
A zselatint forró vízben feloldjuk, majd egy szilikon ecset segítségével átkenjük vele a gyümölcsök tetejét, így elkerüljük, hogy kiszáradjon a gyümölcs.
Szeletelve kínáljuk.

Gyümölcstorta kivivel 4.00/5 (4 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére