Főoldal / Ünnepi ételek / Gombás szarvasragu sült lilahagymával

Gombás szarvasragu sült lilahagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gombás szarvasragu sült lilahagymával

Gombás szarvasragu sült lilahagymával

Hozzávalók:

  • 1 kg szarvasragu hús csont nélkül (lapocka, nyak, comb, oldalas, lábszár)
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 3 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem gyökér
  • 1 szelet zeller
  • 2 db hegyes csípős paprika
  • 1/2 kalifornia paprika
  • chili paprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 db lila hagyma
  • 2 db zsemle
  • 30-35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • petrezselyem zöld
  • kakukkfű
  • majoranna
  • rozmaring
  • babérlevél
  • olíva olaj
  • mustár
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • szárított kakukkfű
  • boróka bogyó
  • vörösbor
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A húst alaposan megmosom, megszabadítom a hártyáktól, csíkokra vágom.

A hagymát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom, a répát, gyökeret paprikákat karikákra, a zellert előbb szeletekre, majd kockára vágom, a paradicsomokat nyolcadolom, a gombákat szeletelem.

Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát ( egy keveset kiveszek, és egy tálba teszem), rárakom a húst, majd kicsit később a répát, zöldséget, zellert és a fűszereket. Rövid dinsztelés után feleresztem vízzel, és így főzöm, időnként megkavarom, ha szükséges, pótolom az elpárolgott vizet.

Közben elkészítem a gombócokat.

A zsemléket szeletelem, majd kockára vágom, sütőben megpirítom, a félretett hagymához adom, szórok rá lisztet, összekeverem.

Ráütöm a 2 tojást, sózom, borsozom, beleteszem a felaprított petrezselymet, szórok rá petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket, és jól összekeverem, szükség szerinti mennyiségű víz hozzáadásával egy jól formálható, de nem túl lágy masszát készítek.

Vizes kézzel gombócokat formázok, a vágódeszkán pihentetem, hagyom, hogy egy kicsit szikkadjon. Majd egy nagyobb edényben forrásban lévő enyhén sós vízben megfőzöm.

A lila hagymákat félbevágom, egy serpenyőbe helyezem, locsolok rá olíva olajat, sózom, borsozom, és sütőben mindkét oldalán megsütöm, a végén szórok rá cukrot, hogy karamellizálódjon.

Amikor a szarvas már majdnem puha, hozzáadom a gombát, és a paradicsomot, majd öntök bele bort, és készre főzöm.

Tálaláskor a tányérra teszek gombócot, sült lilahagymát, és kanalazok rá bőségesen szarvas ragut.

Egy szelet paradicsommal díszítem.

Gombás szarvasragu sült lilahagymával 5.00/5 (2 értékelés)

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére