Főoldal / Desszertek / Erdei gyümölcsös pohárkrém

Erdei gyümölcsös pohárkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Erdei gyümölcsös pohárkrém

erdei-gyumolcsos-poharkrem

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg darált keksz

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 2-3 ek. porcukor (ízlés szerint)
  • 1 tk. vanília kivonat

A gyümölcsös réteghez:

  • 25 dkg erdei gyümölcs
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. cukor
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kekszet zacskóba tesszük, és egy sodrófával jó alaposan összetörjük. Nem baj, ha marad benne pár nagyobb darab. Elosztjuk a 4 pohár aljában.

A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vanília kivonattal, és ízlés szerint csorgatunk bele citromlevet is. Hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a gyümölcsöntetet. A gyümölcsöt egy lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg sűrű lesz.
Amikor kihűlt, a mascarpones krémmel váltakozva tetszés szerint rétegezzük a poharakba.

Azonnal fogyasztható, de 2 napig is eláll a hűtőben.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére