Főoldal / Egytálételek / Szalonnás paprikás krumplis lecsó füstölt kolbásszal tejföllel

Szalonnás paprikás krumplis lecsó füstölt kolbásszal tejföllel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szalonnás paprikás krumplis lecsó füstölt kolbásszal tejföllel

Szalonnás paprikás krumpli lecsó és füstölt kolbásszal tejföllel 1

Hozzávalók:

  • 12 db nagy újkrumpli (bő 1 kg)
  • 1 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • libazsír
  • 1 szelet füstölt szalonna, egy nagy bőrrel
  • 1 szál (20 dkg) lecsó paprika
  • 1/2 füstölt csípős parasztkolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt kömény
  • Erős Pista
  • fejes saláta
  • citrom
  • olívaolaj
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit megkapirgálom, kockára vágom, a vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom. A szalonnát és a kolbászokat szeletelem.

Kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, végül a krumplit.

Rövid dinsztelés után fűszerezem, s feleresztem vízzel. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászokat.

Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és chilipaprikát.

Tejfölös salátával fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére