Szalonnás paprikás krumplis lecsó füstölt kolbásszal tejföllel
Hozzávalók:
- 12 db nagy újkrumpli (bő 1 kg)
- 1 1/2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chilipaprika
- libazsír
- 1 szelet füstölt szalonna, egy nagy bőrrel
- 1 szál (20 dkg) lecsó paprika
- 1/2 füstölt csípős parasztkolbász
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- őrölt kömény
- Erős Pista
- fejes saláta
- citrom
- olívaolaj
- tejföl
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A krumplit megkapirgálom, kockára vágom, a vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom. A szalonnát és a kolbászokat szeletelem.
Kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, végül a krumplit.
Rövid dinsztelés után fűszerezem, s feleresztem vízzel. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászokat.
Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és chilipaprikát.
Tejfölös salátával fogyasztom.
Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.