Főoldal / Egytálételek / Szalonnás paprikás krumplis lecsó füstölt kolbásszal tejföllel

Szalonnás paprikás krumplis lecsó füstölt kolbásszal tejföllel

Szalonnás paprikás krumplis lecsó füstölt kolbásszal tejföllel

Szalonnás paprikás krumpli lecsó és füstölt kolbásszal tejföllel 1

Hozzávalók:

  • 12 db nagy újkrumpli (bő 1 kg)
  • 1 1/2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • libazsír
  • 1 szelet füstölt szalonna, egy nagy bőrrel
  • 1 szál (20 dkg) lecsó paprika
  • 1/2 füstölt csípős parasztkolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt kömény
  • Erős Pista
  • fejes saláta
  • citrom
  • olívaolaj
  • tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit megkapirgálom, kockára vágom, a vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom. A szalonnát és a kolbászokat szeletelem.

Kevés zsíron megpirítom a szalonnát, hozzáadom a hagymát, majd a paprikát és a paradicsomot, végül a krumplit.

Rövid dinsztelés után fűszerezem, s feleresztem vízzel. Amikor már csaknem megfőtt, beleteszem a kolbászokat.

Tálaláskor teszek rá két kanál tejfölt és chilipaprikát.

Tejfölös salátával fogyasztom.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére