Főoldal / Desszertek / Gyömbéres kalács

Gyömbéres kalács

Gyömbéres kalács

Gyömbéres kalács

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 25-30 dkg 30%-os tejszín
  • 35 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1 kk. fahéj
  • 2 kk. őrölt gyömbér
  • 1 marék darabos dió vagy mandula
  • 2 ek. cukrozott narancshéj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és a fűszereket. (lehet mézeskalács fűszerkeveréket is használni) Végül beleöntjük a tejszínt is, a diót, a cukrozott narancshéjat és lazán elkeverjük. Egy nagyon könnyed és sűrű massza lesz a végeredmény.

A masszát, kivajazott formába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb 40-50perc alatt megsütjük. ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e)

Ajánlom mindenkinek az elkészítését, 1-2 hétig is eláll, csak be kell csomagolni. Gasztroajándéknak is tökéletes, így magában, vagy cukor illetve csokimázzal bevonva.

Szólj hozzá!

A lap tetejére