Főoldal / Vegetáriánus / Tojásfasírt

Tojásfasírt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tojásfasírt

Tojásfasírt

Hozzávalók:

  • 6 db főtt tojás
  • 4 db tojásból készült hagymás rántotta
  • 1 db nyers tojás
  • 1 nagy szelet vízben áztatott, kinyomkodott kenyér (esetünkben teljes-kiőrlésű tönköly)
  • 1 nagy maréknyi zabpehely
  • őrölt bors
  • borsikafű
  • egészen pici fűszerpaprika
  • 3 cikk zúzott fokhagyma
  • zsemlemorzsa (magok, zabpehely, bármi, amibe szívesen forgatjuk, hogy ropogós legyen a külseje)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A zabpehely és a morzsa kivételével mindent az aprítógépbe teszünk és összezúzzuk. (persze, reszelhető, vagdalható a tojás, a többivel meg a kezünk is elbír)
Átöntjük egy tálba, és belekeverjük a zabpelyhet, aztán hagyjuk állni, hogy legyen módja kicsit megduzzadni. A lényeg, hogy jól formázható masszát kapjunk, ami a zabpehely adagolásával jól szabályozható.

A masszából vizes kézzel lapos korongokat formázunk,és meghempergetjük a zsemlemorzsa és a magok keverékében.

A tojásfasírtot forró kókuszzsírban kisütjük. Papírtörlőn leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére