Főoldal / Egytálételek / Kelbimbó hagymával, baconnel, tojással

Kelbimbó hagymával, baconnel, tojással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kelbimbó hagymával, baconnel, tojással

Kelbimbó hagymával, baconnel, tojással

Hozzávalók:

  • 20 dkg kelbimbó
  • 1 nagy lila hagyma
  • 10 dkg bacon
  • 2 db tojás (nagy)
  • őrölt színes bors
  • 1 dl víz
  • 1/2 citrom leve
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 5 dkg sajt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kelbimbó szárvégét vágjuk le, a külső leveleket szedjük le, majd vágjuk félbe. A lila hagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk fel kissé vastagabb szeletekre. A bacont vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy serpenyőbe tegyük bele a felkockázott bacont, adjuk hozzá az olívaolajat, majd süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vajat, hevítsük fel, majd tegyük bele a felszeletelt hagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen.

Ezután adjuk hozzá a félbevágott kelbimbót, facsarjuk rá a citromlevet, öntsük fel a vízzel, majd a serpenyőt résnyire lefedve, pároljuk puhára. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)

Amikor a kelbimbó puhára párolódott, üssük rá a tojásokat, majd addig süssük, míg a tojás ízlésünk szerint megsül. (ízlés szerint süthetjük a tojásokat lágyabbra, vagy majdnem keményre)

Tálalás előtt reszeljük rá a sajtot, szórjuk meg a félretett és előzőleg pirosra, ropogósra sütött baconnel, majd úgy kínáljuk.

Kelbimbó hagymával, baconnel, tojással 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére