Főoldal / Desszertek / Habos krémes linzer

Habos krémes linzer

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habos krémes linzer

Habos krémes linzer

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 35 deka liszt
  • 10 deka porcukor
  • 12 deka margarin
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 tojás sárgája

Hab a tésztára:

  • 4 tojás fehérje
  • 15 deka cukor

Lapok kenésére:

  • sárgabarack lekvár
  • 10 deka durvára aprított dió

Krém hozzávalói:

  • 1 cs. vaníliás puding
  • 15 deka margarin
  • 10 deka porcukor
  • 3 deci tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett deszkán két lapot nyújtunk belőle.

Külön-külön sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket.
Még sütés előtt a lapokat lekvárral lekenjük.

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és elosztjuk a két lapon, vagyis a lekváros lapra simítjuk és durvára vagdalt dióval megszórjuk.
180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

Amíg sül elkészítjük a krémet.
A tejből és pudingból sűrű krémet főzünk, majd lehűtjük.
A porcukrot a margarinnal habosra kikeverjük.

Amikor a puding kihűlt a két krémet összekeverjük.

Az egyik diós lapot lefektetjük diós felével felfelé, és megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másik lapot úgy, hogy a diós fele legyen felül.
kb.1 óra múlva szeletelhető.

Nagyon finom sütemény, akár vendégvárónak is.

Habos krémes linzer 4.52/5 (25 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére