Főoldal / Szárnyas Ételek / Boros fehérmártás

Boros fehérmártás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Boros fehérmártás

Boros fehérmártás 1

Hozzávalók:

  • 10 dkg pulyka vagy csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • 150 ml tejszín
  • 50 ml fehérbor
  • bors
  • ételízesítő
  • 1kiskanál étkezési keményítő vagy liszt
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A pulyka vagy csirkemellet kis kockákra vágjuk.
Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és fehéredésig pirítjuk.  Mikor a hús megpuhult, sóval borssal ételízesítővel, és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Egy kiskanál étkezési keményítőt (vagy lisztet) csomómentesre keverünk 150 ml tejszínnel és 50 ml fehérborral, és ráöntjük a fűszerezett húsra, majd összeforraljuk.

Ha nincs hús kéznél, akkor elkészíthetjük a mártást magában, majd a végén pirított húsos szalonnához (vagy sonkához) adjuk.
Főtt tésztával és nokedlivel is tálalható.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (142 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére