Főoldal / Levesek / Tejszínes gombaleves

Tejszínes gombaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes gombaleves

Tejszínes gombaleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 10 deka vargányagomba
  • 1 deci olaj
  • 1 kis csomó petrezselyemzöld
  • 2 deci főzőtejszín
  • 2 deci tejföl
  • 1 kanál liszt
  • 1 zöldség vagy húsleves kocka
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az apró kockára vágott hagymát az olajon kicsit megpároljuk.

A sárgarépát és a zöldséget megpucoljuk és egyforma szeletekre vágjuk.Rádobjuk a hagymára átkeverjük, majd ráöntünk fél dl vízzel. sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd együtt pároljuk. Amikor a zöldségek félpuhák, hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, és felöntjük kb. fél liter vízzel. Meghintjük petrezselyemmel, és készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a főzőtejszínt és behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.(ilyenkor még pótolhatjuk a vizet ha szükségét érezzük)

Megkóstoljuk, ízesítjük és pár perc alatt összefőzzük.

 

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére