Főoldal / Hal ételek / Harcsapörkölt túrós tésztával

Harcsapörkölt túrós tésztával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Harcsapörkölt túrós tésztával

Harcsapörkölt túrós tésztával

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 70 dkg filézett harcsa
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk. piros paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk. házi piros darált paprika
  • 1 db paprika
  • 1 mk. őrölt fekete bors
  • 1 dl vörösbor

A körethez:

  • 30 dkg fodros száraztészta
  • 40 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 ek. olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A halszeleteket kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy-két órát állni hagyjuk.

Egy nagy fej vöröshagymát apróra vágunk, olajon átfuttatjuk, piros paprikával megszórjuk. 1 dl vizet öntünk rá és rátesszük a haldarabokat. Fűszerezzük, és a többi hozzávalóval együtt készre főzzük. A bort és piros porpaprikát csak a főzés vége felé adjuk hozzá.
Ízlés szerint lehet tenni a pörköltbe csípős paprikát is.

A tésztát bő forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd kevés forró olajban átforgatjuk.
A túrót megsózzuk, és összekeverjük a tésztával. (vagy a kifőtt tészta tetejére tesszük)
Tejföllel meglocsoljuk és a paprikással tálaljuk.

Finom, könnyű ebéd.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére