Főoldal / Desszertek / Vaníliás csokis szelet eperrel

Vaníliás csokis szelet eperrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás csokis szelet eperrel

Vaníliás csokis szelet eperrel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg házi zsír
  • 1 cs. sütőpor

A kakaós krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs. kakaós pudingpor
  • 1 ek. holland kakaópor
  • fél doboz mascarpone
  • 2 dl tejszín

A vaníliás krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • fél doboz mascarpone
  • 2 dl tejszín

A tetejére:

  • 2 dl tejszínhab
  • 3 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló
  • eper
  • olvasztott csokoládé
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és hat egyforma darabba vágjuk. A lapokat egyesével kinyújtjuk és külön külön megsütjük.

A csokis pudingot a szokásos eljárással megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverünk fél doboz mascarponét, a kakaóport és simára kikeverjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és óvatosan a csokis krémbe forgatjuk.

A vaníliás krémet ugyanígy készítjük el.

A lapokat először a csokis krémmel kezdjük megtölteni, majd jön rá a második lap erre a sárga krém és ismét lap. Addig folytatjuk így váltakozva a rétegezést amíg tartanak a hozzávalók.

A tetejére kenjük a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínt. Majd olvasztott csokoládéval és eperrel díszítjük.
Egyszerű, könnyű sütemény.

Vaníliás csokis szelet eperrel 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére