Főoldal / Desszertek / Vaníliás csokis szelet eperrel

Vaníliás csokis szelet eperrel

Vaníliás csokis szelet eperrel

Vaníliás csokis szelet eperrel

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg házi zsír
  • 1 cs. sütőpor

A kakaós krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs. kakaós pudingpor
  • 1 ek. holland kakaópor
  • fél doboz mascarpone
  • 2 dl tejszín

A vaníliás krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • fél doboz mascarpone
  • 2 dl tejszín

A tetejére:

  • 2 dl tejszínhab
  • 3 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló
  • eper
  • olvasztott csokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és hat egyforma darabba vágjuk. A lapokat egyesével kinyújtjuk és külön külön megsütjük.

A csokis pudingot a szokásos eljárással megfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverünk fél doboz mascarponét, a kakaóport és simára kikeverjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és óvatosan a csokis krémbe forgatjuk.

A vaníliás krémet ugyanígy készítjük el.

A lapokat először a csokis krémmel kezdjük megtölteni, majd jön rá a második lap erre a sárga krém és ismét lap. Addig folytatjuk így váltakozva a rétegezést amíg tartanak a hozzávalók.

A tetejére kenjük a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínt. Majd olvasztott csokoládéval és eperrel díszítjük.
Egyszerű, könnyű sütemény.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére