Főoldal / Desszertek / Márványos mákos-almás kuglóf

Márványos mákos-almás kuglóf

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Márványos mákos-almás kuglóf

Márványos mákos-almás kuglóf

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor (eredetileg 20 dkg)
  • 2 nagy alma finomra reszelve
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg búzadara
  • 10 dkg darált mák
  • 1 csomag sütőpor
  • +1-2 evőkanál tej a mákos részhez, ha túl sűrű
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, a reszelt almát és az olajat.

A lisztet elkeverjük a búzadarával és a sütőporral. (itt nincs rétesliszt, így most ezt tettem bele) A lisztes keveréket a tojásos masszához keverjük. Ketté osztjuk a masszát. Az egyikbe bele keverjük a mákot, ettől elég sűrű lesz, így 2 evőkanál tejjel hígítjuk.

A kivajazott lisztezett kuglóf formába felváltva öntünk a két masszából, majd egy késsel spirál alakban átkeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. 5-10 percet a formában hagyjuk hűlni a kuglófot, aztán óvatosan megütögetjük a formát és kifordítjuk egy tányérra.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ha valami alkalomra készül, akkor valamilyen mázzal is bevonhatjuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére