Csacsi füle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csacsi füle

Csacsifüle

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 12 dkg zsír
  • 16 dkg margarin
  • csipet só
  • 2 egész tojás +1 a kenéshez

A töltelékhez:

  • baracklekvár
  • túró
  • darált dió
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és .kb 30 percet pihentetjük a tésztát.

A megkelt tésztacipót lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk. A lekvárt ízesíthetjük dióval, a túrót ízlés szerint citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral.
A kiszaggatott tészta felére tetszés szerinti tölteléket halmozunk, lsajt ráhajtjuk a tészta másik oldalát. Tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük.
Amikor kisültek, porcukorral meghintjük.

Csacsi füle 3.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére