Csacsi füle

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csacsi füle

Csacsifüle

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 12 dkg zsír
  • 16 dkg margarin
  • csipet só
  • 2 egész tojás +1 a kenéshez

A töltelékhez:

  • baracklekvár
  • túró
  • darált dió
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • citromhéj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és .kb 30 percet pihentetjük a tésztát.

A megkelt tésztacipót lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk. A lekvárt ízesíthetjük dióval, a túrót ízlés szerint citromhéjjal, cukorral, vaníliás cukorral.
A kiszaggatott tészta felére tetszés szerinti tölteléket halmozunk, lsajt ráhajtjuk a tészta másik oldalát. Tojással lekenjük, és 180 fokos sütőben szép pirosra megsütjük.
Amikor kisültek, porcukorral meghintjük.

Csacsi füle 3.50/5 (2 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére