Főoldal / Desszertek / Mákos bonbonmeggy sütemény

Mákos bonbonmeggy sütemény

Mákos bonbonmeggy sütemény

Mákos bonbon meggyes sütemény

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 6 ek. finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 ek.mák

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 ek. cukor
  • 3 dl tej

A meggyzseléhez:

  • 3 dl szénsavas meggy üdítő
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 kk. bonbonmeggy aroma
  • 3 ek. cukor

A tetejére:

  • 3 ek.porcukor
  • 2 ek. kakaó
  • 1 ek. olaj
  • 3 ek. tej
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét a sóval és a citromlével félkemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, és keményre felverjük.
Egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd beleforgatjuk a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet.
A masszát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
Lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát, nyitott ajtó mellett.
Kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk a piskótát.

A vaníliás pudingot a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, és hagyjuk kihűlni.

A meggyes üdítőt a vaníliás pudingporral és a cukorral sűrűre felfőzzük, majd lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a meggy aromát.
Az alsó piskótát megkenjük a vaníliás pudinggal, rásimítjuk a meggyes zselét és befedjük a második piskótalappal.

A máz hozzávalóit pár perc alatt össze főzzük, és a sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük fogyasztásig, majd kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk.


Szólj hozzá!

A lap tetejére