Főoldal / Torták / Zabkekszes-málnahabos torta

Zabkekszes-málnahabos torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabkekszes-málnahabos torta

Zabkekszes-málnahabos torta

Hozzávalók:

  • 2 cs Győri Édes Zabfalatok
  • 3 dl habtejszín (v. Hulala)
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2-3 ek málnadzsem
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A habtejszínt (v. Hulalát) kezdjük el kemény habbá felverni, majd amikor már kezd habosodni, apránként adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot.

Ezután egy keverőkanállal, apránként, óvatosan keverjük a habhoz a málnadzsemet.

Egy tálcára tegyünk le egy sor (7 db) zabkekszet, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezután a hab tetejét szintén rakjuk ki keksszel, majd kenjük meg a málnahabbal. Ezt addig ismételjük, még el nem fogyott a keksz, és a málnahab.

Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a keksz magába szívja a habot, és megpuhuljon. (én este állítottam össze, és a másnapi tálalásig a hűtőben pihent)

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk. A málnahabtól a zabkeksz kellően megpuhul, de nem ázik el, és az ízek jól összeérnek. A málnadzsem helyett, ízlés szerint más gyümölcsdzsemmel is ízesíthetjük a tejszínhabot.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére