Főoldal / Desszertek / Márványos csokoládés keksztekercs

Márványos csokoládés keksztekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Márványos csokoládés keksztekercs

Márványos csokoládés keksztekercs

Hozzávalók:

  • 500 g darált háztartási keksz
  • 2 ek lágy vaj
  • 1 ek rumaroma
  • 3 ek cukor
  • kb. 2 dl tej
  • 1 ek kakaó

A krémhez:

  • 1 tábla ét tortabevonó csokoládé
  • 5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 3 nagy ek liszt

A tetejére:

  • 1 ek kakaó
  • kevés tej
  • 1 ek Rama
  • 1 ek porcukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ne legyen nagyon lágy, mert mikor tekerjük fel, akkor nagyon berepedezik és szétesik.
Kekszmorzsás nyújtódeszkán vékonyra nyújtsuk ki.

A krémhez egy kevés tejjel alaposan keverjük el a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet.
A tejet tegyük fel a gázra, majd mikor felforrt, adjuk hozzá az elkevert tojássárgáját. Lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük.

Vegyük le a gázról, majd adjuk hozzá az előzőleg mikróban felmelegített tortabevonót, alaposan keverjük el.
Mikor félig kihűlt, kenjük meg vele a tésztánkat, és tekerjük fel.

A mázhoz gázon pár perc alatt főzzük össze a hozzávalókat.
Kenjük a süteményre, attól lesz márványos, mert a margarin nem olvad fel, hanem foltos marad a kakaós tejben.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon szeretem a sütés nélküli süteményeket, nem kell a sütő felett állni, és gyorsan kész van.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére