Aszalt szilvás habos torta
Hozzávalók:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom.
A fehérjét 6 deka cukorral kemény habbá felverem.
A sárgáját az olajjal, vízzel, és 4 deka cukorral habosra kikeverem.
Majd óvatosan összekeverem a sárga masszát a fehérje habbal. Végül hozzáadom a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
A masszát egy közepes méretű tortaformába teszem és megütöm.
Amikor kisült és kihűlt, három egyenlő részre felvágom, és elkészítem bele a tölteléket.
A tejet a 3 kanál cukorral felforralom.
A pudingot csomómentesre kikeverem és a forrásban lévő tejhez adom, sűrűre főzöm, majd kihűtöm.
A tejszínt habbá verem és hozzáadom a porcukrot.
A torta alsó lapját visszateszem a kapcsos tortaformába, és erre simítom a majdnem teljesen kihűlt pudingot, majd erre tettem a felvert tejszín kb 1/3 részét, a tejszínre szórom a lecsepegtetett aszalt szilvát. Erre teszem a második tortalapot.
Erre 1/3 rész tejszín kerül, és szilva, majd a harmadik lap.
Hűtőbe teszem amíg megdermed.
Amikor megdermedt leveszem róla a torta formát, és tejszínhabbal, aszalt szilvával díszítem.