Főoldal / Torták / Aszalt szilvás habos torta

Aszalt szilvás habos torta

Aszalt szilvás habos torta

Aszalt szilvás habos torta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 deka cukor
  • 10 deka liszt
  • 2 deka holland kakaópor
  • fél cs sütőpor
  • fél deci víz
  • fél deciolaj

A krémhez:

  • 5 deci tej
  • 1 cs tutti frutti pudingpor
  • 3 kanál cukor
  • 10 deka aszalt szilva kisebb kockákra vágva
  • fél deci rum amiben a szilvát beáztattam
  • 5 deci tejszín
  • 5 deka porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztom.

A fehérjét 6 deka cukorral kemény habbá felverem.

A sárgáját az olajjal, vízzel, és 4 deka cukorral habosra kikeverem.

Majd óvatosan összekeverem a sárga masszát a  fehérje habbal.  Végül hozzáadom a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.

A masszát egy közepes méretű tortaformába teszem és megütöm.

Amikor kisült és kihűlt, három egyenlő részre felvágom, és elkészítem bele a tölteléket.

A tejet a 3 kanál cukorral felforralom.

A pudingot csomómentesre kikeverem és a forrásban lévő tejhez adom, sűrűre főzöm, majd kihűtöm.

A tejszínt habbá verem és hozzáadom a porcukrot.

A torta alsó lapját visszateszem a kapcsos tortaformába, és erre simítom a majdnem teljesen kihűlt pudingot, majd erre tettem a felvert tejszín kb 1/3 részét, a tejszínre szórom a lecsepegtetett aszalt szilvát. Erre teszem a második tortalapot.

Erre 1/3 rész tejszín kerül, és szilva, majd a harmadik lap.

Hűtőbe teszem amíg megdermed.

Amikor megdermedt leveszem róla a torta formát, és tejszínhabbal, aszalt szilvával díszítem.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére