Főoldal / Desszertek / Kókuszos krémes

Kókuszos krémes

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos krémes

Kókuszos krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojásfehérje 
  • 20 dkg cukor 
  • 20 dkg kókuszreszelék 
  • 6 evőkanál liszt
  • egy marék apróra vagdalt étcsokoládé (vagy csokicseppek)

A krémhez:

  • 7 tojássárga 
  • 25 dkg cukor 
  • 25 dkg vaj

A tetejére :

  • kb. 5 dkg felolvasztott étcsoki
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A fehérjét elkezdjük felverni, majd félidőnél, mikor már megemelkedett, de még nem kemény, hozzáadjuk a cukrot, és fényes habot keverünk belőle. Spatulával belekeverjük a lisztet, a kókuszt, és az összetört csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170°-on körülbelül 20 percig sütjük.

A tojássárgát vízgőz fölött a cukorral világosra keverjük, és addig verjük, míg nagyon sűrű lesz. Ez körülbelül 15-20 perc. Hűlni hagyjuk, majd langyosan belekeverjük a vajat. A krémet a kihűlt tésztára simítjuk. Tetszés szerint hullámokat rajzolunk bele, majd kihűtjük.

Az összetört csokoládét vízgőz felett, kb. félig felolvasztjuk, majd a gőzről levéve addig kevergetjük, amíg homogénné nem válik. Így nem túl forró, ezért máris beletölthetjük egy kis zacskóba, aminek kivágjuk az egyik csücskét, és azon keresztül a süteményre csurgatjuk a csokit. Mivel a süti hideg, a vékony csokoládécsíkok azonnal rádermednek.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére