Főoldal / Főzelékek / Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

Hozzávalók:

  • füstölt csülök
  • 3 bögre lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olíva olaj
  • 3 db babérlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • ecet
  • citrom
  • mustár
  • tej
  • tejföl
  • liszt
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:3 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lencsét beáztatom legalább fél nappal a főzés előtt.

A csülköt lábosba teszem, és vízzel felöntöm, felteszem főni, időnként megfordítom. Kb. 50 perc elteltével villával megszúrom, ha a kellően megpuhult, elzárom.

Közben a lencsét felteszem főni, beleteszem a babérlevelet. Amikor a csülök már megfőtt, a levét a lencséhez adom, borsozom.

A hagymát és a fokhagymát fel aprítom, olajon megdinsztelem, adok hozzá lisztet, rántást készítek. Megszórom paprikával.

Amikor a lencse már puha, hozzáadom a rántást, öntök bele ecetet, és kevés tejet. Citromlével, mustárral ízesítem, összeforralom.

Tálaláskor merek a tányérba főzeléket, vágok rá a csülökből, és kanalazok rá tejfölt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére