Főoldal / Egytálételek / Rakott bundáskenyér

Rakott bundáskenyér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rakott bundáskenyér

Rakott bundáskenyér

Hozzávalók:

  • vaj az edény kikenéséhez
  • 12 szelet kenyér
  • 3 db+4 db nagyméretű tojás
  • fél pohárnyi tej
  • 3 dl tejföl
  • frissen őrölt színes bors
  • Vega-mix zöldségpor
  • fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
  • 15 dkg fetasajt
  • kakukkfű
  • szurokfű
  • bazsalikom
  • szurokfű
  • rozmaring
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A kenyeret megforgatjuk a fokhagymás, színes borsos, sós, tejes, tojásos egyvelegben. Majd kibélelünk vele egy kivajazott edényt.

A maradék tojásos keverékhez teszünk még 4 tojást, tejfölt, fokhagyma granulátumot, Vega-mixet, őrölt színes borsot, és ízlés szerint szárított zöld-fűszereket. Hozzá morzsoljuk a fetasajtot, és belereszeljük a nagy lyukú reszelőn a 2 kis cukkinit.

A 12 cm-es csípős kolbászt pici darabokra vágjuk, és a mikróban kisütjük a zsírját, majd a kolbászdarabokat a tojásos keverékhez adjuk. A masszát beleöntjük a kenyérágyba.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 10 percre, majd 170 fokon még 20 percig sütjük.

Nagyon finom vacsora.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Rakott bundáskenyér 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére