Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Desszertek / Kakaós gofri

Kakaós gofri

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Kakaós gofri

Kakaós gofri

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 12 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1/2 liter tej
  • 1-1,5 ek. holland kakaópor (ízlés szerint)
  • 3 ek. meleg tej
  • csipet só

A tálaláshoz:

  • tejszínes mascarponekrém
  • nutella
  • tejszínhab
  • lekvár
  • gyümölcsök
  • porcukor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kakaóport a 3 evőkanál meleg tejben csomómentesre kikeverjük.

A liszthez keverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha margarint, a sót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fél liter tejet. Keverőgéppel alaposan, csomómentesre összedolgozzuk. Hozzáadjuk a feloldott kakaóport is és elkeverjük.

A tojások fehérjét egy másik tálban kemény habbá felverjük majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Azonnal süthetjük, felforrósított gofrisütőben az első adag előtt kicsit kivajazva.

A puha kakaós gofri, tejszínes mascarpone krémmel és bogyós gyümölcsökkel tálalva a legfinomabb.

Tejszínes mascarponekrém:
250 g mascarpone, 250-300 ml habtejszín, 2-3 ek. porcukor, vanília vagy 1 cs. vaníliás cukor. A tejszínhabot félig felverjük. A mascarponet kikeverjük a porcukorral és a vaníliával, majd beleforgatjuk a tejszínt is. Tálalásig hűtőbe tesszük.

Kakaós gofri 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (651 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére