Főoldal / Egytálételek / Sült csirke tepsis burgonyával

Sült csirke tepsis burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült csirke tepsis burgonyával

Sült csirke tepsis burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 1,2 kg burgonya
  • 1 mk. szárnyas fűszer
  • 1 mk. durvára darált bors 
  • 1 mk. őrölt kömény
  • 1 mk. fokhagyma granulátum
  • 1 mk. szárított rozmaring
  • 1 mk. ételízesítő
  • 1 mk. cayenne-i bors
  • 1 dl étolaj
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül megsózzuk.

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk.

A fűszereket elkeverjük az olajjal és alaposan bekenjük vele a csirkét.

A burgonyát összekeverjük a maradék fűszeres olajjal, majd tepsibe terítjük.

Rátesszük a befűszerezett csirkét.

A tepsit alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és a csirkét szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült burgonyát és salátát kínálunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére