Főoldal / Desszertek / Kókuszos Ferdinánd tekercs

Kókuszos Ferdinánd tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kókuszos Ferdinánd tekercs

Kókuszos Ferdinánd tekercs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 8 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 10dkg margarin
  • 14 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3-4 ek kókuszreszelék

Locsoláshoz:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek. kristálycukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk,felfuttatjuk.
A cukrot és a sót beleszórjuk,majd tálba öntjük,és a liszttel,a tojások sárgájával,és az olvasztott margarinnal összedolgozzuk.
Letakarva langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a margarint habosra keverjük,majd hozzáadjuk a cukrot és vaníliás cukrot.

A megkelt tésztát belisztezett lapon kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk,majd megkenjük a cukros margarinnal.
Megszórjuk kókuszreszelékkel és feltekerjük.

Kb. 3cm vastagságú szeletekre vágjuk.

Egy tortaformát margarinnal jól kikenünk beszórjuk cukor és kókuszreszelék keverékével.
A tésztatekercseket nem túl szorosan a formába fektetjük.
Megkenjük olvasztott vajjal.

Langyos helyen még 30 percen át kelesztjük,majd előmelegített sütőben közepes hőfokon 20 percig sütjük.

Ekkor a cukorral édesített tejszín felével meglocsoljuk és további 20 percig sütjük,közben a locsolást megismételjük.

Ha nagyon elkezd pirulni a teteje alufóliát borítunk rá.
Ha elkészült még melegen kiborítjuk a formából.
(később már nem jön ki)

Tálalhatjuk vaníliaöntettel,vagy csak így magában.

Kókuszos Ferdinánd tekercs 4.29/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére