Főoldal / Desszertek / Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral

Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral

Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 narancs reszelt héja

A sütéshez:

  • kevés vaj (vagy olaj)

A tálaláshoz:

  • narancslekvár
  • porcukor
  • narancs gerezdek
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A tojások sárgáját a liszttel, a narancshéjjal, a vaníliás cukorral és a tejjel csomómentesre kidolgozzuk. (használjunk kézi mixert) A vajat felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a tésztához keverjük.

A tojások fehérjéből, egy csipet sóval kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztába forgatjuk.

Forró serpenyőben kevés vajon(vagy olajon) palacsintákat sütünk a masszából. Ízlés szerint készíthetünk kisebb és nagyobb palacsintákat is. A nálunk megszokottnál kicsit vastagabbak lesznek ezek a palacsinták.

Narancslekvárral megkenve, porcukorral megszórva, friss narancsgerezdekkel kínáljuk.

Vaníliás francia palacsinta narancslekvárral 5.00/5 (2 értékelés)

Laura (28 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére