Főoldal / Sertés ételek / Pácolt sertéskaraj sütőben sütve

Pácolt sertéskaraj sütőben sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pácolt sertéskaraj sütőben sütve

Pácolt sertéskaraj sütőben sütve

Hozzávalók:

  • 6 nagy szelet sertéskaraj

A páchoz:

  • 1 nagy evőkanál Piros Arany
  • 1 csapott evőkanál mustár
  • őrölt bors
  • 4 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Elkészítjük a pácot. A hagymát kockákra vágjuk.
Egy nagyobb tálba beletesszük a Piros Aranyat, a mustárt, a zúzott fokhagymát, a felkockázott hagymát, az őrölt borsot, majd felöntjük annyi olajjal, hogy egy krémes masszát kapjunk. (Sót nem teszek bele, mert a Piros Arany eléggé sós.)
Ebbe a keverékbe alaposan beleforgatjuk a húsokat. Fóliával lefedve hideg helyre tesszük pácolódni a húsokat legalább 3 órára vagy egy egész éjszakára.

Egy akkora tepsibe amibe jól elférnek a húsok, kevés olajat teszünk, és belehelyezzük a húsokat.
Kb. 2-3 dl vízzel felöntjük, lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.

Sütés közben ellenőrizzük, és ha nem puhult meg a hús, pótoljuk az elpárolgott vizet.
Amikor a hús puha, levesszük róla a fóliát és megpirítjuk.

Ízlés szerinti körettel és savanyúsággal kínáljuk.

Mentés

Pácolt sertéskaraj sütőben sütve 4.33/5 (6 értékelés)

Anita (2 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére