Főoldal / Gasztroajándékok / Karamell krémlikőr

Karamell krémlikőr

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karamell krémlikőr

Karamell krémlikőr

Hozzávalók:

(kb. 7,5 dl-hez):

  • 15 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 dl kávétejszín (pl: Maresi)
  • 1 cs. vaníliás cukor (elhagyható)
  • 2-2,5 dl whiskey (vodka vagy rum) ízlés szerint
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A cukrot egy lábosban szép bronz barnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk az előzőleg felmelegített tejet és addig főzzük alacsony lángon, míg a karamell feloldódik benne. Apránként belekeverjük a habtejszínt és a kávétejszínt majd a vaníliás cukorral ízesítjük. Hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük az alkoholt és átszűrve üvegbe töltjük. Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek.

Ha lehűlt azonnal fogyasztható, de ha hagyjuk pár napot állni még finomabb lesz.

Karamell krémlikőr 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (589 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére