Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Szilveszter sütemény

Szilveszter sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilveszter sütemény

Szilveszter sütemény

Hozzávalók:

  • 30 deka liszt
  • fél cs. sütőpor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1 egész tojás
  • 10 deka porcukor
  • 20 deka rama margarin
  • 2 kanál holland kakaópor
  • 10 deka kristálycukor

Töltéshez:

  • sárgabarack lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kakaópor és a kristálycukor kivételével a tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Amikor a tészta egyneművé vált ketté vesszük, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Így lesz egy fehér és egy csokis tésztánk.

A fehér tésztát kinyújtjuk, és egy kisebb pogácsa szaggatóval korongokat szúrunk ki belőle.
A csokissal ugyanígy járunk el, csak amikor kiszúrjuk kristálycukorba belenyomjuk. (így a kakaós korong felszíne cukros lesz)
(Hogy biztosan rajta maradjon a cukor kiszúrás előtt vékonyan lekenhetjük 1 tojásfehérjével, és így mártjuk a cukorba)

Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük őket.

Amikor kisültek, és kihűltek, egy sárga és egy csokis korongot összepárosítunk, és  bármilyen lekvárral összeragasztjuk. ( én sárgabaracklekvárt használtam)

Kiadós és finom aprósütemény.  Az elkészítésének kezdők is bátran nekiállhatnak.

Tökéletes vendégvárónak, névnapokra, az adventi készülődés alatt, karácsonyra, húsvétra egyaránt.

Tálalhatjuk porcukorral megszórva, de a kreatívabbak bevonhatják, vagy díszíthetik olvasztott csokoládéval is.

Szilveszter sütemény 3.67/5 (3 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére