
Elmentem!Lecsós csirke II

Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 kg burgonya
- 1 csomag petrezselyem zöld
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
igen |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
igen |
|
Elkészítés:
Feldaraboljuk a csirkecombokat, amennyiben alsó-felső comb.
A felkockázott szalonnát ropogósra pirítjuk, kiszedjük a bográcsból és a visszamaradt zsírban körbepirítjuk a csirkehúst majd megsózzuk. Kiszedjük a húsokat is és nekiállunk lepirítani a felkockázott paprikát, paradicsomot és vöröshagymát. Megborsozzuk,ismét sózzuk és fedő alatt félig puhára főzzük.(15-20 perc)
Meghintjük őrölt piros paprikával és visszahelyezzük a csirkehúsokat és a megpirított szalonna kockákat. Megkeverjük, hogy a húsok a lecsó szafttal összekeveredjenek. További 15 percig pároljuk.
Meghámozunk 1 kg burgonyát, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és finomra vágott petrezselyem zölddel, díszítjük.
A lecsós csirkét a burgonyával kínáljuk.
Mentés
Lecsós csirke II 5.00/5 (1 értékelés)
Nemzetikonyha.hu (78 Recept)A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul.
Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését.
Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat.
A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak.
Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben.
Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban.
Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni.
Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása.
Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben.
Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.