Főoldal / Birka / Marha / Bolognai spagetti Erzsike konyhájából

Bolognai spagetti Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Bolognai spagetti Erzsike konyhájából

Bolognai spagetti Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált marha vagy sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg sűrített paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  •  bors
  •  oreganó
  •  bazsalikom
  •  só
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 tk. cukor

A körethez:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 2 liter víz
  • 3-4 ek. napraforgóolaj

A tálaláshoz:

  • 10 dkg parmezán
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A bolognai raguhoz vágjuk fel apró darabokra a vöröshagymát, és zúzzuk össze a fokhagymát.
A felhevített olajban kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát. Ha üveges, adjuk hozzá a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük ízlés szerint az oreganoval és a bazsalikommal, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát is. Pároljuk nagyjából negyed órán keresztül, majd adjuk hozzá a paradicsomot és az egy teáskanálnyi cukrot. Forraljuk össze, közben kóstolgassuk, ha szükséges fűszerezzük, ízesítsük.

Főzzük meg a spagetti tésztát forró, sós, olajos vízben. Reszeljük le a sajtot, majd tálalhatunk is.

A spagettire szedünk a bolognai raguból, majd megszórjuk sajttal. Díszíthetjük friss bazsalikommal.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (86 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére