Főoldal / Levesek / Görcstészta leves

Görcstészta leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Görcstészta leves

Görcstészta leves

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • 50 dkg csirkeaprólék
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 1 db sárgarépa

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 5 db tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkeaprólékbók, 2 liter vízzel, a zöldpaprikával, a kétharmad petrezselyem zölddel, leves alapot főzünk.

Amíg fő a leves a lisztből, tojásból kemény levestésztát gyúrunk, amit 20 percig letakarva pihentetünk. Az átgyúrást és a pihentetést még két alkalommal megismételjük.

A szalonnát felkockázzuk és a bográcsban zsírjára pirítjuk. A pörcöt és a zsír felét kanállal kivesszük.

A többször átgyúrt tésztát nagyon vékonyra kinyújtjuk és három ujjnyi csíkokat vágunk belőle. A szalonnából kiolvasztott zsírral megkenjük, sózzuk, borsozzuk és óvatosan vékony csíkokra hajtogatjuk. Majd a csíkokat megsodorjuk és a tésztát csomókra kötjük. A fele tésztából csomókat,úgynevezett görcsöket kötünk, a másik fele tésztából négy cm hosszú hurkákat vágunk.

Az elkészült, forrásban lévő húsléhez hozzáadjuk a görcstésztát, amit 10 percig főzünk, majd a hurkatésztát is amivel készre főzzük a levest.

Ezalatt a maradék zsírt meghintjük a pirospaprikával és a levesre öntjük. A maradék apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Mentés

Mentés

Görcstészta leves 5.00/5 (2 értékelés)

Nemzetikonyha.hu (78 Recept)

A gasztronómiai kultúra és hagyományok ápolását tűztük ki célul. Szeretnénk minél több emberrel, köztük fiatalokkal, megismertetni a magyar konyha hol egyszerű, hol bonyolult, de mindenképpen nagyon finom és változatos ételeit, ezeknek az elkészítését. Másik célunk az, hogy az emberek az ételeinkkel, jó hangulatú főzések alkalmával szorosabbra fűzzék egymással a kapcsolataikat. A mai világban sajnos a gyors készételek terjednek vagy a külföldről lemásolt ételek a divatosak. Jó lenne, ha miután megnéztétek az oldalt és kedvet kaptatok valamelyik főztünkhöz, el is készítenétek, amennyiben lehetséges, családi, baráti körben. Mi mindig elfogyasztjuk azt az ételt, amit elkészítünk. Reméljük ez biztosíték számotokra a minőséggel és az ízekkel kapcsolatban. Szeretnénk Veletek együtt fejlődni a főzés tudományában, ugyanis mint azt a honlapon is látni fogjátok, mi nem tudunk, hanem szeretünk főzni és filmezni, fotózni. Dolgozunk azon, hogy minél színvonalasabb legyen a látvány. Sajnos csak ketten vagyunk, ezért várjuk azok jelentkezését, akik profibb operatőrök nálunk, vagy forgatáshoz szép helyszínnel rendelkeznek. A hagyományok őrzésének másik oldala a történelmi hagyományok gondozása. Összegzésül, mindenkinek napsütéses szabadtéri sütést, főzést kívánunk boldog családi körben. Jó étvágyat kívánunk, gyarapodjunk mindahányan.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére