Főoldal / Torták / Bárány torta

Bárány torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bárány torta

Báránytorta 1

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • pici citromé
  • A krémhez:
  • 250 ml tej
  • 2 csapott kanál liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • citromlé vagy rumaroma(ki hogy szereti)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra kavarjuk a hideg vízzel, hozzáadjuk a lisztet, a citrom levét, és a legvégén a tojások kemény habját.

A Bárányformát kivajazzuk, beletöltjük a tésztát, 150 fokon kb 30percig sütjük. (tűpróbával ellenőrizzük hogy elkészült e)

Míg a tortalap sül elkészítjük a krémet:

A tej felét a 2 kanál cukorral felfőzzük.

A lisztet csomómentesre keverjük a tej másik felével, mikor a cukros tej forrni kezd, folytonos keverés mellett, hozzáadjuk a lisztes tejet és addig főzzük míg jó kemény krém állagú lesz. Lehúzzuk a tűzről és hűlni hagyjuk.

A vajat habosra kavarjuk a porcukorral, és apránként belekavarjuk a kihűlt krémbe.(ízesíthetjük citromlével, rumaromával)

Miután kihűlt a piskótabárány hosszába kettévágjuk, és megtöltjük a krém egy részével.

A többi krémmel bevonjuk a báránykát, és tetszés szerint díszítjük.

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére