Főoldal / Torták / Dobos torta Eta módra

Dobos torta Eta módra

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Dobos torta Eta módra

Dobos torta Eta módra

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 12 db tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 24 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor

A krémhez:

  • 7 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg főző csoki
  • 5 dkg kakaópor
  • 30 dkg teavaj
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A tetejére:

  • 18 dkg kristály cukor
  • 1 kk. teavaj
  • 4-5 csepp ecet
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 12 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az első lépés az, hogy a 26 cm-es tortaforma kapcsos részét körberajzoljuk sütőpapíron nyolcszor, majd a köröket kivágjuk. Így a torta 8 lapból fog állni. Ez kb 3-4 nagyobb tepsire fér rá.

A tésztát két részletben keverjük ki, ami: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 12 dkg liszt, fél cs sütőpor. A szokásos módon készítjük el, majd eloszlatjuk 4 körön és 10 percig 200 fokon sütjük, majd mérsékeltjük a lángot. Ne süssük túl a lapokat! A maradék alapanyagokból elkészítjük a tésztát és ugyanígy kisütjük.

A legszebb lapot félretesszük, ez lesz a torta teteje és erre fogjuk a mázat tenni. A cukrot egy lábasba tesszük, majd közepes lángon felolvasszuk, majd ha felolvadt hozzáadjuk a teavajat és az ecetet, átkeverjük, majd a lapra öntjük. Még rögtön bejelöljük a szeleteket, gyorsan dolgozzunk, mert hamar megköt a cukor.

A krémhez a tojásokat a cukorral, gőz felett állandó keveréssel felfőzzük kb 10 perc alatt, akkor adjuk hozzá a csokit és a kakaóport, ha az ujjunkat már süti, ha belenyúlunk. Addig keverjük, amíg elolvad a csoki és a kakaóport beveszi. lehűtjük, majd hűtőbe tesszük pár órára.

A szobahőmérsékletű vajat és margarint alaposan kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a csokikrémet.

A lapokat lehetőleg egyenletesen megtöltjük a krémmel, figyelve arra, hogy hagyjunk a torta oldalára és a díszítéshez belőle. Ez a torta így kb 3 kg. Ha kisebbet készítünk akkor dolgozzunk a hozzávalók 1/3-ával, így kb 2,1 kg-os lesz a torta és 6 lapból fog állni.

Egy picit macerásnak tűnik, de próbáltam aprólékosan leírni. Megéri sütni, mert isteni finom, nem túl vajas és nem is túl édes!
Jó sütkérezést kívánok! Eta :)

 

Értékeld a receptet

Eta (42 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére