Főoldal / Torták / Krémes túrótorta málnaszósszal

Krémes túrótorta málnaszósszal

Krémes túrótorta málnaszósszal

Krémes túrótorta málnaszósszal

Hozzávalók:

  • 40 dkg natúr krémtúró (lidl)
  • 3 dl tejföl
  • 1/2 vanília kikapart magjai (vagy 2 cs. vaníliás cukor)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 12-15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 tojás
  • 2 nagy ek. liszt

A málnaszószhoz:

  • 30 dkg mirelit málna
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 dl víz
  • pár csepp citromlé

A díszítéshez:

  • málnaszemek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krémtúrót kikeverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a citrom reszelt héját és levét majd simára keverjük. Beleszitáljuk a lisztet is, és csomómentesre keverjük.
A masszát, kivajazott, kilisztezett 24-26 centiméteres tortaformába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, mikor a közepe már nem folyós, de még nem pirult meg. A formában hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Amíg sül/hűl elkészítjük a málnaszószt. A mirelit málnát a vízzel és a cukorral együtt alacsony lángon feltesszük melegedni. Amikor a málna szétesik, már folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda. Pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá, hogy megőrizze élénk piros színét. Ha összeforrt, egy szitán átpasszírozzuk, így kiszűrve belőle a magokat. A szószt hűtőbe tesszük felhasználásig.
A kihűlt túrótortát porcukorral, málnaszósszal és málnaszemekkel díszítve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére