Főoldal / Torták / Krémes túrótorta málnaszósszal

Krémes túrótorta málnaszósszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémes túrótorta málnaszósszal

Krémes túrótorta málnaszósszal

Hozzávalók:

  • 40 dkg natúr krémtúró (lidl)
  • 3 dl tejföl
  • 1/2 vanília kikapart magjai (vagy 2 cs. vaníliás cukor)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 12-15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 tojás
  • 2 nagy ek. liszt

A málnaszószhoz:

  • 30 dkg mirelit málna
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 dl víz
  • pár csepp citromlé

A díszítéshez:

  • málnaszemek
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krémtúrót kikeverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojásokat, a citrom reszelt héját és levét majd simára keverjük. Beleszitáljuk a lisztet is, és csomómentesre keverjük.
A masszát, kivajazott, kilisztezett 24-26 centiméteres tortaformába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, mikor a közepe már nem folyós, de még nem pirult meg. A formában hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük fogyasztásig.

Amíg sül/hűl elkészítjük a málnaszószt. A mirelit málnát a vízzel és a cukorral együtt alacsony lángon feltesszük melegedni. Amikor a málna szétesik, már folyamatosan keverjük, hogy ne kapjon oda. Pár csepp citromlevet csepegtetünk hozzá, hogy megőrizze élénk piros színét. Ha összeforrt, egy szitán átpasszírozzuk, így kiszűrve belőle a magokat. A szószt hűtőbe tesszük felhasználásig.
A kihűlt túrótortát porcukorral, málnaszósszal és málnaszemekkel díszítve kínáljuk.

Mentés

Mentés

Krémes túrótorta málnaszósszal 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére