Pisztáciás kivi szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A lap lekenéséhez:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojást a cukorral kihabosítjuk és hozzákeverjük az olajat is. A lisztet, sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük és hozzászitáljuk a tojásos alaphoz. Óvatosan beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva, a papírt lehúzva hagyjuk teljesen kihűlni.
Megkenjük a forró baracklekvárral.
Elkészítjük a tölteléket. A kivit megpucoljuk és kis kockára vágjuk. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és feltesszük főlni.
A vízben elkeverjük a pudingokat, hozzáöntjük a kivihez és sűrűre főzzük.
A piskótalapot visszatesszük a magas falú tepsibe és ráöntjük a forró kivis pudingot. Elsimítjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy alaposan megdermedjen.
A tejszínt a cukorral és a habfixálóval habbá verjük. A hab háromnegyed részét a kivis réteg tetejére simítjuk.
A maradék tejszínhez hozzáadjuk a félretett pisztáciás pudingot és alaposan kikeverjük. Habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük vele a sütemény tetejét. Ízlés szerint, pisztáciával megszórva, kivivel díszítve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!