Főoldal / Desszertek / Pisztáciás kivi szelet

Pisztáciás kivi szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Pisztáciás kivi szelet

Pisztáciás kivi szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • 4 ek. étolaj

A lap lekenéséhez:

  • 3 ek. baracklekvár

A töltelékhez:

  • 1 kg friss kivi
  • 2 ek. cukor
  • 4 dl víz
  • 2 cs.  pisztácia pudingpor (ha nincs akkor vanília)

A tetejére:

  • 500 ml tejszín
  • 1 ek. cukor
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 ek. pisztácia puding (elhagyható)
  • darált vagy tört pisztácia
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojást a cukorral kihabosítjuk és hozzákeverjük az olajat is. A lisztet, sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük és hozzászitáljuk a tojásos alaphoz. Óvatosan beleforgatjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb 12 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva, a papírt lehúzva hagyjuk teljesen kihűlni.

Megkenjük a forró baracklekvárral.

Elkészítjük a tölteléket. A kivit megpucoljuk és kis kockára vágjuk. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és feltesszük főlni.
A vízben elkeverjük a pudingokat, hozzáöntjük a kivihez és sűrűre főzzük.

A piskótalapot visszatesszük a magas falú tepsibe és ráöntjük a forró kivis pudingot. Elsimítjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy alaposan megdermedjen.

A tejszínt a cukorral és a habfixálóval habbá verjük. A hab háromnegyed részét a kivis réteg tetejére simítjuk.

A maradék tejszínhez hozzáadjuk a félretett pisztáciás pudingot és alaposan kikeverjük. Habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük vele a sütemény tetejét. Ízlés szerint, pisztáciával megszórva, kivivel díszítve kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Pisztáciás kivi szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére