Húsvéti répatorta
Hozzávalók:(26cm-es formához):
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. (fahéjból ízlés szerint használjunk) A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat egy másik tálban keverőgéppel jól kikeverjük. A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a darált diót és a finomra lereszelt sárgarépát. (a sárgarépát sajtreszelőn reszeljük le)
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 175 fokon 50-55 percig sütjük. (tűpróbáig)
A mascarponet kikeverjük a porcukorral, majd összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. A kihűlt tortalapot 2 vagy 3 lapba elvágjuk, megtöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk vele.
A mandulát egy serpenyőben kicsit megpirítjuk, majd bevonjuk vele a torta oldalát/szélét.
A zöld marcipánmasszából kicsi golyókat formázunk, majd egy fokhagymanyomóval fűcsomókat készítünk belőle. A színes tojásokkal ízlésesen elrendezzük őket a torta tetején.