Főoldal / Desszertek / Banános piskóta tallér

Banános piskóta tallér

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Banános piskóta tallér

Banános piskóta tallér

Hozzávalók:

  • 370 g piskóta tallér (natúr)
  • 3 db banán (nagyobb)
  • 460 g ét vagy tejcsokoládé (tibi)
  • 10 dkg margarin
  • kb. 1,5 dl tej

A díszítéshez:

  • kókusz reszelék, tortadíszítő
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Megpucolt banánt kb. 3-5 mm vastag karikákra felvágjuk. Két piskóta tallér közé 1 db banán karikát teszünk és fogvájóval átszúrjuk.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit a margarinnal, majd mikor elolvadtak hozzá öntjük a tejet. (A tejtől egy kicsit megkeménykedik, ezért tovább kevergessük a vízgőz felett, míg újra híg nem lesz.)

Fogpiszkálónál fogva belemártogatjuk a tallért az olvasztott csokoládéba és az asztalra terített sütőpapírra rá tesszük dermedni (ne érjenek össze). A tallér tetejét pedig megszórjuk kókusz reszelékkel vagy tortadíszítővel, de ez akár el is maradhat.

Később egy tálcára rátesszük és betesszük a hűtőbe tovább dermedni.

Tipp / megjegyzés:
Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a piskóta megpuhuljon.

Mentés

Értékeld a receptet

Tündi konyha (97 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére